Het kan grauw zijn, hard zelfs,
zelfs ongemakkelijk bij momenten,
maar het zal altijd eerlijk zijn.Samuel Derous zag het prille levenslicht op 4 november 1974, op een gure herfstdag.
Heel zijn jeugd heeft hij geleefd voor de kunst. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat hij vanaf het vijfde middelbaar woordkunst-drama studeerde aan het Kunstinstituut te Gent.
Na zijn studies voortijdig te hebben stopgezet heeft hij lang op het kunstcircuit gewerkt. In 1997 heeft hij op de Nachten van de Poëzie voorgedragen en werkte hij verder aan zijn acteercarrière, door in korte filmpjes mee te doen, en als stuntman te werken bij het ECT nr 1 onder leiding van Falk Spieler. Maar leven van wat hij daarmee verdiende kon hij helaas niet.
Inmiddels is Samuel Derous afgestudeerd als Professionele Bachelor in de Toegepaste Informatica, afdeling Software development, en heeft hij een master behaald aan de KU Leuven in de Theologie en Religiewetenschappen. Hij werkt als programmeur voor de wiskundefaculteit van de KULAK in Kortrijk (https://www.usolvit.be).
Verder blijft Samuel schrijven. "Als liefde wringt" is zijn debuutroman. Daarnaast verschijnen er af en toe korte verhalen van zijn hand. Verschillende van zijn werkjes zijn te lezen op azeryfactor.